Beste hotels in New York voor elk budget Tips | GlobeHopper.nl (2023)

Welke wijk is de beste keuze voor een hotel in New York?

Veruit de meeste bezienswaardigheden in New York bevinden zich in Manhattan. Daar verblijven de meeste reizigers naar New York in dit stadsdeel. Maar binnen het uitgestrekte Manhattan kun je kiezen voor hotels verschillende wijken, dat heeft veel invloed op de prijs en op je reistijd naar attracties. En je kunt natuurlijk ook kiezen voor een anders stadsdeel, zoals Brooklyn of Queens.

Wat is de beste locatie voor een hotel in New York? Wij raden deze wijken en buurten aan:

 • Midtown Manhattan: Ideaal voor je eerste bezoek aan New York, je verblijft midden tussen de bezienswaardigheden.
 • Upper East Side: Goede locatie voor luxe hotels, winkelen en liefhebbers van musea.
 • Upper West Side (ten westen van Central Park): Residentiële wijk met een relaxte sfeer, goede prijs-kwaliteit verhoudingen.
 • Chelsea & Greenwich Village: De romantische wijken van New York.
 • SoHo & Lower East Side: Hipsters en andere hippe mensen verblijven graag in dit deel van New York.
 • Queens & Brooklyn: Aanrader voor budget-reizigers.

Kaart New York met leukste wijken

Op de kaart van New York hieronder hebben we de leukste wijken en populaire buurten voor een hotel in New York weergegeven. Klik op de icoontjes om de naam van de wijk te zien.

Eerste keer New York? Midtown Manhattan is dé place to be

Midtown Manhattan staat bekend om beroemde bezienswaardigheden zoals Times Square, het Theater District, Rockefeller Center, het Empire State Building, Radio City Music Hall, het Flat Iron Building, het Chrysler Building en het Museum of Modern Art (MoMA). Natuurlijk is het heel tof om tijdens je eerste bezoek aan New York midden tussen de bekende bezienswaardigheden te verblijven. Circa 90% van de toeristen in New York verblijf het liefst in dit deel van de stad. Lekker dicht bij alle attracties en midden in de actie!

Hotel tips in Midtown Manhattan, New York:

Upper West Side Manhattan voor hotel met goede prijs-kwaliteit

Upper West Side beslaat grofweg het gehele deel van Manhattan dat ten westen van Central Park ligt. Hier vind je Lincoln Center, de thuisbasis van ’s werelds toonaangevende Performing Arts Center. Ook de beroemde Columbia University en het relaxte River Side Park liggen in Upper Westside. Breng absoluut een bezoek aan het American Museum of Natural History, bekend uit de film ‘A night at the Museum’. Met kinderen is het Childrens Museum of Manhattan een aanrader (bezoek website).Vanuit Upper West Side wandel je zo Central Park binnen bij Strawberry Fields, het monument ter herinnering aan de in 1980 doodgeschoten Beatle John Lennon. In Upper West Side hebben hotels en hostels een goede prijs-kwaliteitverhouding. Met het openbaar vervoer reis je redelijk snel naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Manhattan.

Hotel tips in Upper West Side Manhattan, New York:

Upper East Side: waar de rijken wonen

Upper East Side Manhattan staat bekend als het sjieke gedeelte van New York waar de elite woont. Rijke families en bekende Amerikanen bezitten hier huizen die miljoenen waard zijn. In Upper East Side moet je ook zijn als je van musea houdt; hier vind je o.a. het Guggenheim en Metropolitan Museum aan de ‘Museum Mile’ (naam van het museum district). Veel dure restaurants en winkels zijn in Upper East Side gevestigd, zoals de luxe Flora Bar, Daniel en Café Sabarsky. Madison Avenue is de belangrijkste winkelstraat.

(Video) 10 all-inclusive resort tips you should know

Hotel tips in Upper East Side Manhattan:

Lower East Side: het rauwe en artistieke New York

Lower East Side grenst aan Upper East Side, maar is juist veel rauwer en artistieker. Vroeger woonden hier de armere inwoners van New York, maar tegenwoordig wordt de wijk gezien als kunstzinnig, eclectisch en hip. Je vindt er leuke eettentjes vintages winkeltjes. Wil je van die typisch New Yorkse straten spotten met brandtrappen die zigzaggend langs de gevel naar beneden lopen? Dan moet je in Lower East Side zijn.

Hotel tips in Lower East Side Manhattan:

Greenwich Village & Chelsea

Hotel tips in Greenwich Village & Chelsea:

Goedkoop hotel in Greenwich Village:
Middenklasse hotel in Greenwich Village: Washington Square Hotel
Luxe hotel in Greenwich Village:

Queens & Brooklyn: tip voor goedkope hotels New York

De wijken Brooklyn en Queens liggen direct ten oosten van Manhattan en zijn goede opties als je op zoek bent naar en goedkoop hotel in New York. Brooklyn ligt dichter bij Lower Manhattan. Queens ligt recht tegenover de East River vanuit Midtown. In deze wijken betaal je niet de hoofdprijs voor je hotel, maar bij de juiste hotellocatie ben je toch vrij snel bij alle bezienswaardigheden in Manhattan.

Brooklyn en Queens zijn beide multicultureel, hebben hippe cafés en clubs, een populaire music scene en veel straten met een opvallende architectuur. Brooklyn heeft een duidelijk ‘centrum’ en hoewel er veel nieuwbouw is, is de wijk eigenlijk vrij oud en ontwikkeld. Brooklyn trekt als hippe wijk meer ‘hipsters’ en jongeren. Doordat sommige wijken in Brooklyn inmiddels onbetaalbaar zijn worden, verhuizen New Yorkers en met name jonge gezinnen steeds vaker naar het gezinsvriendelijke Queens.

(Video) 7 BEST HOTELS for your money on the LAS VEGAS STRIP

Hotel tips in Queens & Brooklyn:

Hotels in andere wijken van New York

Heb je jouw ideale hotel in New York gevonden en ligt het niet in één van de wijken die wij uitlichten? Geen nood; er zijn natuurlijk nog meer prima plekken om te overnachten in New York. Zo is bijvoorbeeld het Financial District in Lower Manhattan is een prima keuze (tip: The Beekman), al vind je hier natuurlijk meer zakenreizigers. Tijdens je citytrip New York kun je daar meteen Wall Street, het One World Trade Center en het 9/11 Memorial bezoeken.

Ook Harlem en Washington Heights (beide in noordelijk Manhattan) worden soms gekozen als uitvalsbasis. Evenals het Meatpacking District (Lower West Side), Little Italy en Chinatown (beide in zuidelijk Manhattan) en Hell’s Kitchen (zuidwestelijk Manhattan). Je reistijd naar de bezienswaardigheden in New York is dan alleen wel wat langer dan bij verblijf in de wijken die we noemen, en als je tóch voor wat meer reistijd kiest ben in het algemeen goedkoper uit als je dan gewoon in een hotel in Brooklyn of Queens verblijft.

Veelgestelde vragen over hotels in New York

Wat kost een hotel in New York?

Een hotel in New York kost al snel € 100,- tot € 140,- voor een eenvoudig maar goed hotel. Een middenklasse hotel in New York kost circa tussen de € 140,- en € 250,- (afhankelijk van de locatie, kamergrootte, hotelfaciliteiten en luxe). Luxe hotels (4 tot 5 sterren) beginnen rond de € 250,- per nacht en kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s.

Reis je met meerdere personen of met je gezin? Dan kan het slim zijn om een kamer voor 4 personen te kiezen, of een ruim appartement: je betaalt wat meer, maar hoeft op die manier niet 2 kamers te huren. In appartementen is vaak een keukentje aanwezig wat weer scheelt in de kosten voor ontbijt, lunch en avondeten als je zelf af en toe eten bereidt.

(Video) Vijf reistips om kosten te besparen in NEW YORK CITY (NYC)

Welke wijk is het best voor een hotel in New York?

In Manhattan vind je veruit de meeste bezienswaardigheden in New York. De wijken Midtown Manhattan, Upper East Side, Lower East Side, Upper West Side, Greenwich Village en Chelsea hebben een goede locatie voor je hotel in New York. Stadsdelen Queens en Brooklyn zijn aan te raden indien je een goedkoop hotel in New York zoekt.

ESTA aanvragen voor je stedentrip naar New York

Voor een bezoek aan Amerika moet je altijd een ESTA of een visum aanvragen. Blijf je korter dan 90 dagen in Amerika voor vakantie of zaken? Dan kun je eenESTA aanvragen. Dit is ook nodig indien je enkel een overstap maakt op een Amerikaanse luchthaven onderweg naar een volgende bestemming. Bij een langer verblijf in Amerika dan 90 dagen heb je een visum voor Amerikanodig.

Veruit de meeste reizigers die New York bezoeken, moeten dus een ESTA aanvragen. ESTA is het elektronische systeem voor reistoestemming naar de Verenigde Staten. Een ESTA is gemakkelijk online aan te vragen en wordt gemiddeld binnen 3 dagen gekeurd. Een ESTA is 2 jaar geldig en gelinkt aan je paspoort. Je mag er onbeperkt mee naar Amerika reizen, mits die reizen maximaal 90 dagen duren. Vraag op tijd je ESTA aan bij onze partner VisumBuitenland.nl.

(Video) ☑️ Where to Stay in New York City? The best areas and neighborhoods in Manhattan!

FAQs

What is the best area to stay when visiting New York? ›

The Upper West Side is one of the best places to stay in New York City in because it's safe and calm. In fact, locals choose to settle in this neighborhood for those very reasons, so you'll get an authentic experience of what daily life in NYC looks like in this area.

What is the cheapest city to stay in New York? ›

The 5 cheapest places to live in New York
 • Albany: live in New York's Capital.
 • Buffalo: take a chance in Upstate New York.
 • Syracuse: home of Syracuse University.
 • Hudson: get down by the Hudson River.
 • Ogdensburg: reside in the second cheapest city in New York.
23 Mar 2022

What is the average price of a hotel in New York City? ›

After analyzing 539 hotels in New York City, we found the average hotel price in New York City is $175, and the median price is $156. Naturally, this city has many accommodation options with a variety of prices.

Is accomodation expensive in New York? ›

While your travel costs will depend on your travel style, generally speaking New York is best for travellers with some spending money. Accommodation costs are generally on the high side and food and drinks are relatively expensive.

How do I choose a hotel in NYC? ›

How to choose a hotel in New York City - YouTube

How many days do you need in New York? ›

How long to spend in NYC? 5 days in NYC is actually the perfect amount if it's your first visit. You can spend 3 days in New York City, but it's cutting it close–and you'll need to come back again. If you have only one day in New York City, you can still see Manhattan!

Which New York borough is the cheapest? ›

The Bronx is NYC's Most Affordable Borough

With a median sales price of $519,000, the Bronx is the most affordable borough in NYC. Citywide, the median sales price is $700,000, with the Bronx, Staten Island, and Queens being the most affordable boroughs, and Brooklyn and Manhattan being the most expensive.

When should you book a hotel? ›

The ideal amount of time to book a hotel room is only 15 days before your trip, according to a 2021 NerdWallet study. Looking at more than 2,500 hotel room rates between 2019 and 2021, NerdWallet found rates were about 13% cheaper when booked 15 days before compared to four months before.

What part of New York has the cheapest rent? ›

Riverdale, Bronx

It's one of the most affordable yet beautiful neighborhoods to rent an apartment in. Most apartment buildings in this neighborhood tend to be co-op and condo buildings. However, it is possible to find rentals among these as well as a few rental buildings.

What is the best month to go to New York? ›

The best time to visit New York is April to June and November and December. April to June is spring, the weather is pleasant and tourists are fewer than usual. New York is in its best festive mode in November and December with Thanksgiving followed by Christmas and New Year.

How much money do I need per day in New York? ›

You should plan to spend around $238 per day on your vacation in New York City, which is the average daily price based on the expenses of other visitors. Past travelers have spent, on average, $37 on meals for one day and $39 on local transportation.

How do I budget in NYC? ›

To find out how to save money in NYC, and how to live frugally in NYC, use these best NYC lifestyle tips and hacks.
 1. Always walk.
 2. Get a CitiBike membership.
 3. Even better, get a bicycle.
 4. Take the subway, or a bus.
 5. If you have to take Uber or Lyft, share with a friend.
 6. Always buy groceries at budget grocery stores.
27 May 2022

How much should you spend on a hotel in NYC? ›

New York hotels range from $74 to $506 per night with an average of $196, while most vacation rentals will cost $250 to $610 per night for the entire home. Average worldwide flight costs to LaGuardia Airport (LGA) are between $688 and $1,170 per person for economy flights and $2,159 to $3,671 for first class.

How do I plan my first trip to New York? ›

When planning a trip to New York make a list of all of the attractions, landmarks, and sights you want to see as well as any activities you want to do in the city. Prioritize your list by “must-sees” and “nice-to-sees” Look up attraction hours of operation and make a note of them.

How much does it cost to go to New York for 3 days? ›

The average price of a Weekend 3-day trip to New York City, United States is $1059 for a solo traveller, $1801 for a couple, and $2330 for a family of 4. New York City city centre hotel range from $322 to $806 with an average of $403 per night, while Airbnb rentals will cost you $101 per night for the entire apartment.

What time of year are hotels cheapest in New York? ›

If you're looking for a cheap hotel in New York, you should consider visiting during the low season. You'll find cheaper hotels in New York in February and January. Hotel room prices vary depending on many factors but you'll most likely find the best hotel deals in New York if you stay on a Sunday.

Is it better to stay in Times Square or Midtown? ›

If it's your first time in New York (or you have a short trip), stay in Midtown. It's as central as it gets, walkable to Central Park, and full of the unbridled energy that makes NYC special. We will say that it gets a little overwhelming near Times Square.

What is the cheapest month to visit New York? ›

As you might well have guessed, the cheapest months of the year to travel to NYC are from January through March. It's in these 3 months that the costs of both a flight and hotel are on average the lowest for the whole year.

How much spending money will I need for a week in New York? ›

How much money should you budget for a week trip to New York City?
Tight BudgetAverage budget
Flightfrom $900 to $ 1200from $1300 to $1600
Housingfrom $630 to $700from $910 to $1400
Transportationaprox. $94from $170 to $185
Mealsfrom $275 to $460from $460 to $650
4 more rows
26 Mar 2022

Do you need cash in New York? ›

Credit cards are accepted everywhere. In New York (and in the rest of the US) people that use credit cards are more common than those that use cash. In many ways, it is comparable to using a debit card. Debit cards will work at ATMs and you can pay more and more with them in restaurants and stores in New York as well.

What is the safest part of New York City? ›

The safest neighborhood in New York City is Tribeca. Located in southern Manhattan along the banks of the Hudson River, Tribeca sits in one of the most prominent parts of Manhattan for the rich and famous.

What is a great salary in NYC? ›

A good salary in New York, NY is anything over $54,000. That's because the median income in New York is $54,000, which means if you earn more than that you're earning more than 50% of the people living in New York. The average salary in New York is $64,741. A good hourly wage in New York is $25.96 per hour.

What's the richest borough in New York? ›

Manhattan has the most expensive real estate in the city and most of the richest areas, followed by Brooklyn. The Bronx is the most affordable borough in NYC.

Do you get a better room if you book direct with hotel? ›

Advantages of Booking a Hotel Directly

You can often find better rates by booking directly, too — a concern for budget-conscious travelers. By calling a hotel directly, you find out about any specials perks or packages they have available. In some cases, you can get a better room for the same amount of money.

How can I lower my hotel rate? ›

6 Ways to Get Cheap Hotel Rooms
 • Compare sites and deals. How you book your reservation can make a big difference in costs. ...
 • Negotiate your rate. ...
 • Look for last-minute deals. ...
 • Explore alternative accommodations. ...
 • Pick a different neighborhood. ...
 • Use your affiliations.
7 Oct 2022

What is the cheapest day to book a hotel? ›

According to the website's data, a Sunday check-in is the cheapest, followed by Monday and Tuesday.
...
Kayak's Global Hotel Study Findings for Domestic Travel.
Cheapest day to book a hotelFriday/Saturday
Cheapest hotel check-in daySunday
4 more rows
9 Apr 2019

Where is middle class live in New York? ›

Queens is the city's most middle-class borough, the stats found, with 54 percent of the borough's population living in middle-income areas.

Where is the most affordable place to live in NY? ›

Most Affordable Places to Live in New York
 • Albany.
 • Buffalo.
 • Geneva.
 • Hudson.
 • Lake Placid.
 • North Tonawanda.
 • Saratoga Springs.
 • Syracuse.
11 Oct 2022

Is it better to stay near Central Park or Times Square? ›

Is it better to stay near Central Park or Times Square? For a first-time visitor, it is better to stay near Times Square due to its location and access to entertainment options.

Is it better to stay in Midtown or Times Square? ›

If it's your first time in New York (or you have a short trip), stay in Midtown. It's as central as it gets, walkable to Central Park, and full of the unbridled energy that makes NYC special. We will say that it gets a little overwhelming near Times Square.

Is it better to stay in Brooklyn or Manhattan? ›

Manhattan is a better choice for tourists planning a short stay in New York than Brooklyn. This is because Manhattan has more tourist attractions coupled with thrilling nightlife.

Is it worth staying in Times Square? ›

The Pros of Staying Near Times Square

Many of the hotels in the area offer rooms with views, and it really is amazing to look down on Times Square. You feel like you are literally at the center of the world. Times Square hotels tend to be family-friendly since it is such a tourist-centric part of the city.

Where can I sleep for free in NYC? ›

Free Places to Sleep in NYC
 • Couchsurfing.com. The classic method of seeing the world for free is back with a modern twist. ...
 • Whole Foods. ...
 • IBM Plaza Atrium. ...
 • Bloomingdales. ...
 • Nap York. ...
 • The Dreamery by Casper. ...
 • Dayuse. ...
 • The Collective Paper Factory.
22 Jun 2022

Do you need a car when visiting New York? ›

Almost every New Yorker and anyone who has ever visited will encourage you not to drive in New York City. Once you're in the city, most people find that they don't need a car, because you can easily take taxis or the subway to get where you're going.

When should you book a hotel? ›

The ideal amount of time to book a hotel room is only 15 days before your trip, according to a 2021 NerdWallet study. Looking at more than 2,500 hotel room rates between 2019 and 2021, NerdWallet found rates were about 13% cheaper when booked 15 days before compared to four months before.

How far apart are Central Park and Times Square? ›

The distance between Times Square and Central Park is 2 miles. How do I travel from Times Square to Central Park without a car? The best way to get from Times Square to Central Park without a car is to subway which takes 16 min and costs $1 - $3.

Is Times Square considered Midtown? ›

Times Square is a major commercial intersection, tourist destination, entertainment hub, and neighborhood in Midtown Manhattan, New York City.

What cities are close to Times Square? ›

Cities near Times Square:
 • Weehawken, NJ.
 • Union City, NJ.
 • Guttenberg, NJ.
 • West New York, NJ.
 • Hoboken, NJ.
 • New York, NY.
 • North Bergen, NJ.
 • Fairview, NJ.

What is the best borough in New York City? ›

Manhattan has the highest number of Michelin-rated restaurants, highest-rated Zagat restaurants, most popular nightclubs, and trendiest bakeries than any other borough. Brooklyn is getting more now that there's more money in the gentrified neighborhoods like Dumbo, Greenpoint, Williamsburg, and Bushwick.

What is the difference between Manhattan and New York City? ›

New York is a city. Manhattan is the most densely populated borough of New York of all the five boroughs. Mainly made up of Manhattan Island and bounded by rivers. New York is a big city also know as "the Big Apple" which is made up of Manhattan, Brooklyn, Staten Island, Queens & the Bronx.

Is Brooklyn cheaper than Manhattan hotels? ›

Lower priced accommodations

Though still not cheap, you can find accommodations for a generally lower price than you'll find somewhere like Midtown Manhattan or the Upper West Side.

Is it cheaper to stay in New Jersey when visiting NYC? ›

Because most cities in Northern NJ are within a 30-minute drive or Uber to NYC, staying in New Jersey is an affordable option for those who want to take a day trip to New York City.

Is NYC safe right now? ›

Almost all cities have some level of dangerous crime. To answer the question if New York City is safe for travel and for visiting right now, the answer is a big “yes.” New York City is one of the safest cities you can travel to and we're going to show you why.

Is Soho safe NYC? ›

Soho and Tribeca

Both these trendy neighbourhoods are chock-a-block with chic restaurants, buzzy nightlife and great New York apartments, and are among the safest areas in the city.

Videos

1. Top 10 Cooking Oils... The Good, Bad & Toxic!
(Dr. Sten Ekberg)
2. How Much Does It REALLY Cost To Travel Full-Time? (Exposing ourselves)
(Lloyd & Mandy)
3. HOW WE DO LAS VEGAS CHEAP
(Tangerine Travels)
4. Investing for BEGINNERS with LITTLE MONEY! (How to Invest For Beginners in 2022)
(Mark Tilbury)
5. Create This Hotel Booking Application With Drag & Drop Gantt Chart in Excel Today [Free Download]
(Excel For Freelancers)
6. 10 Things We Wish We Knew BEFORE Travelling To VIETNAM in 2022
(Lloyd & Mandy)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 02/17/2023

Views: 6497

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.