Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (2023)

Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (1)

Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (2)

Benja Zonneveld

VCK Cruisekenner sinds 2017

Holland America Line heeft een speciale plek bij menig cruise-liefhebber uit Nederland. Al sinds 1871 biedt de rederij cruises aan, destijds nog met het ijzeren stoomschip Rotterdam. Wat in al die jaren onveranderd is gebleven is de persoonlijke cruise ervaring (dankzij de bijzonder vriendelijke bemanning) en de nodige Hollandse tintjes aan boord. De experts van VCK Cruises waarderen de rederij daarnaast om de goede keuken en de ruime opzet van de schepen.

Eurodam ****
12-daagse reis - Vertrek: 24 februari 2024

Boek deze reis

Over deze reis:

Cruise met Holland America Line vanuit Florida naar Sint-Maarten, Antigua, St. Lucia, Dominica, St. Kitts, St. Thomas en de Bahamas.

Print deze pagina

Reisschema

Aankomst Vertrek

ZA 24-02-2024

Fort Lauderdale (Florida), Verenigde staten

Aankomst:

Vertrek: 15:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (3)

Fort Lauderdale is een van de belangrijkste vertrek- en aankomstplaatsen voor cruises in de Caribbean. En hoewel de stad als vakantiebestemming niet de populariteit heeft van het nabijgelegen Miami,maken de parelwitte stranden Fort Lauderdale tot een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. De havenstad in de staat Florida geniet ook faam als uitgaansstad: er is een grote hoeveelheid bars, clubs en restaurants op en nabij het strand te vinden.

ZO 25-02-2024

Dag op zee

Aankomst:

Vertrek:


MA 26-02-2024

Dag op zee

Aankomst: 09:50

Vertrek: 09:50


DI 27-02-2024

Philipsburg (Sint Maarten), Nederlandse Antillen, Nederland

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (4)

Dit kleine eilandje (minder dan 100 vierkante kilometer) werd in de zestiende eeuw door Nederland en Frankrijk verdeeld als bolwerk tegen de Spanjaarden. Dit zou gebeurd zijn door vertegenwoordigers van elk land die in tegengestelde richtingen langs de kust zijn gelopen tot ze elkaar weer troffen. In deze periode werden ook twee grote forten gebouwd. In het overvolle stadje verzamelt het leven zich rond de hoofdstraat Front Street. Hier zijn veel winkels te vinden (de mooie winkel van Tommy Hilfiger is onze favoriet), plus steegjes die naar het eveneens leuke Back Street leiden. U betaalt hier in US Dollars en het is duidelijk dat men hier dol is op Amerikaanse toeristen. De Franse kant van het eiland is iets authentieker. En wel zo prettig: Franse koffie en betalen in Euro!

TIP VAN DE CRUISEKENNERS
Een hele leuke manier om het eiland te verkennen is het huren van een Jeep. In een dag kunt u gemakkelijk zowel de Franse als Nederlandse kant bezoeken. Bij het parkeerterrein van de cruiseterminal ziet u direct aan de rechterhand een aantal autoverhuurbedrijven. Mocht u vooraf een auto willen reserveren, dan raden wij u aan om dit via Hertz (www.hertz.com) te doen en als locatie 'Philipsburg Pier' te kiezen. Rij voorzichtig en hou rekening met de vele snelheidsdrempels. Veel plezier!

WO 28-02-2024

Saint Johns (Antigua), Antigua en Barbuda

Aankomst: 08:00

Vertrek: 16:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (5)

De hoofdstad van het eiland Antigua is relaxed en vriendelijk. Er zijn veel winkels en restaurants, alsmede verkopers die allerlei artikelen aan de man proberen te brengen. Hun aanbod varieert van t-shirts tot snoepjes en houten kunstvoorwerpen. De kathedraal dateert uit de zeventiende eeuw, maar is enkele keren herbouwd. De laatste editie stamt ui 1845 en heeft prachtige witte barokke torens. Deze torens zijn het eerste dat cruisepassagiers van het eiland zien.

DO 29-02-2024

Castries, Saint Lucia

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (6)

De bruisendehoofdstad van St. Lucia is eenvoudig per voet te verkennen en er is van alles te zien. Het centrum van de stad is het Derek Walcott plein, genoemd naar de Nobelprijswinnaar die op het eiland geboren is. In Jeremie Street is een levendige markt waar de meest uiteenlopende producten worden verkocht. Vanaf het nabijgelegen fort heeft u een mooi uitzicht over Castries.

VR 01-03-2024

Roseau, Dominica

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00


ZA 02-03-2024

Basseterre (Saint Kitts), Saint Kitts en Nevis

Aankomst: 08:00

Vertrek: 17:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (7)

Hoewel de Fransen Basseterre in de zeventiende eeuw stichtten, werd het na de Napoleontische oorlogen ingelijfd door het Britse rijk. Dit is nog terug te zien in veel van de architectuur op het eilandje. Het centrum van Basseterre is groen en ruim opgezet. Een opvallende verschijning is de Berkeley Memorial kok, een gietijzeren toren met vier klokken. De kerk van St. George is oorspronkelijk gebouwd door de Fransen (die het Notre Dame) noemden, werd gesloopt en in 1869 in zijn huidige vorm herbouwd.

ZO 03-03-2024

Charlotte Amalie (Saint Thomas), Amerikaanse Maagdeneilanden

Aankomst: 08:00

Vertrek: 16:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (8)

Charlotte Amalie, een stad met zo'n 19.000 inwoners, is de hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden. Deze belangrijke aanlegplaats voor cruiseschepen bevat veel bezienswaardigheden. Een historische synagoge springt in het oog, evenals het kasteel Blackbeard's Castle.

MA 04-03-2024

Dag op zee

Aankomst:

Vertrek:


DI 05-03-2024

Half Moon Cay, Bahamas

Aankomst: 08:00

Vertrek: 15:00

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (9)

Half Moon Cay is het prive-eiland van de Carnival Corporatie in de Bahama's. Het is zodoende alleen toegankelijk voor de rederijen die hieronder vallen: voor Holland America Line is Half Moon Cay een populaire stop tijdens een cruise door de Caribbean. Op het eiland - dat inderdaad de vorm van een halve maan heeft - worden speciaal voor de cruisepassagiers barbecues gehouden op het strand en zijn activiteiten als paardrijden en snorkelen te ondernemen.

WO 06-03-2024

Fort Lauderdale (Florida), Verenigde staten

Aankomst: 07:00

Vertrek:

Meer info


Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (10)

Fort Lauderdale is een van de belangrijkste vertrek- en aankomstplaatsen voor cruises in de Caribbean. En hoewel de stad als vakantiebestemming niet de populariteit heeft van het nabijgelegen Miami,maken de parelwitte stranden Fort Lauderdale tot een aantrekkelijke plaats om te bezoeken. De havenstad in de staat Florida geniet ook faam als uitgaansstad: er is een grote hoeveelheid bars, clubs en restaurants op en nabij het strand te vinden.

Cruiseschip Eurodam - Holland America Line

Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (11)
Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (12)
Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (13)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (14)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (15)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (16)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (17)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (18)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (19)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (20)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (21)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (22)
 • Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (23)

  KLEDINGFOOIENDRANKENMAALTIJDENVOERTAALdekkenplanBekijk meer foto's van dit schip


  De Eurodam is een van de grotere schepen van Holland America Line. Het schip is ruim opgezet, met zeer aanlokkelijke promenadedekken. Bijzonder op dit schip zijn een groot Aziatisch restaurant met en een speciale lounge bij het zwembad. Het gastronomische aspect aan boord is perfect verzorgd, zoals ook de service van de vriendelijke bemanning van een zeer hoog niveau is. Aan boord heeft u keuze uit zeer veel entertainment (u vindt hier bijvoorbeeld de populaire B.B. King’s Blues Club en een ruim theater.

  Boek deze reis

  Inbegrepen bij deze reis:
  Maaltijden, havengelden.

  Niet inbegrepen bij deze reis:
  Non-alcoholische dranken, alcoholische dranken, wifi aan boord, excursies, persoonlijke uitgaven, persoonlijke verzekeringen, fooien, reserveringskosten € 30 per reservering, SGR bijdrage € 10 per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

  Prijzen en arrangementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. VCK Cruises treedt op als bemiddelaar.

  Prijzen per persoon op basis van tweepersoonshut

  Binnenhut (N-IQ)

  Binnenhut (13-26 m2) met zithoek, badkamer met douche en toilet, 2 beneden bedden die samen te voegen zijn tot een 2-persoons bed. Uw hut is voorzien van een haardroger, kluisje, minibar en televisie. Hutten in de categorie IQ hebben speciale spa-faciliteiten. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

  Bij 1 persoon Bij 2 personen

  Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

  Of neem telefonisch contact met mij op

  Vul hier uw gegevens in:

  Buitenhut (HH-CQ)

  Buitenhut (16-25m2) met zithoek, badkamer met bad en/of douche en toilet. 2 beneden bedden die samen te voegen zijn tot één 2-persoons bed. Uw hut is voorzien van een haardroger, kluisje, minibar en televisie. De hutten in categorie HH tot G hebben beperkt tot geen vrij uitzicht. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

  Bij 1 persoon Bij 2 personen

  Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

  Of neem telefonisch contact met mij op

  Vul hier uw gegevens in:

  Buitenhut met balkon (VH-VQ)

  Buitenhut met balkon (20-35 m2 incl. balkon) met zithoek, badkamer met bad en/of douche en toilet. 2 Beneden bedden die samengevoegd kunnen worden tot een 2-persoonsbed. Uw hut is voorzien van een haardroger, kluisje, minibar en televisie. De hutten in de categorie VQ hebben speciale spa-faciliteiten. De hutten in de categorie VT hebben een kleiner balkon. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per hut kunnen verschillen.

  Bij 1 persoon Bij 2 personen

  Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

  Of neem telefonisch contact met mij op

  Vul hier uw gegevens in:

  Signature Suite (SZ-SS)

  Signature Suite met balkon 25-42 m2 incl. balkon) met ruime zithoek en badkamer met dubbele wastafel en ruime douche of jacuzzi en douche. 2 beneden bedden die samen te voegen zijn tot een kingsize bed, plus 1 bedbank voor 1 persoon. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje, minibar en televisie. De suites in de categorie SU hebben speciale spa-faciliteiten. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per suite kunnen verschillen.

  Bij 1 persoon Bij 2 personen

  Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

  Of neem telefonisch contact met mij op

  Vul hier uw gegevens in:

  Neptune Suite (SC-SA)

  Neptune Suite met balkon (47-55 m2 incl balkon) met grote zithoek en badkamer met dubbele wastafel, ruime douche of jacuzzi en douche. 2 beneden bedden die samen te voegen zijn tot een kingsize bed, plus 1 bedbank voor 2 personen. Uw suite is voorzien van een haardroger, kluisje, minibar en televisie. Een speciale voorziening voor gasten die een Neptune Suite hebben gereserveerd is de Neptune Lounge met Concierge service en vele extra voordelen. Houdt u er rekening mee dat faciliteiten per suite kunnen verschillen.

  Bij 1 persoon Bij 2 personen

  Prijzen voor deze reis wisselen dagelijks

  Of neem telefonisch contact met mij op

  Vul hier uw gegevens in:

  Uit ons inspiratieblog...

  Nieuwe foto's van Holland America's Koningsdam Holland America Line's Koningsdam vertrok op zondag 30 juli uit Amsterdam voor een cruise van een week naar de Noorse Fjorden. Wij fotografeerden het 300 meter lange schip vanaf de oevers van het Noordzeekanaal, net op het moment dat de wolken even plaats maakten voor de zon! Bekijk blog
  Op excursie: per helikopter naar de Mendenhall Gletsjer Het was eigenlijk een nogal spontane actie om aan boord van de Oosterdam tijdens een Alaska cruise de prijzige "Mendenhall Glacier by helicopter" excursie te boeken. Maar in Juneau, de hoofdstad van Alaska, is het boeken van excursies bijna een must omdat de stad zelf niet bijster interessant is. Bekijk blog
  Scheepsbezoek: Nieuw Amsterdam Het gebeurt niet vaak dat je een lid van de Koninklijke Familie tegenkomt op een cruiseschip. Maar daar is ze: Prinses Máxima. Het is 4 juli 2010 en we zijn in Venetië voor de doop van Holland America Line's NieuwAmsterdam. Bekijk blog

  NIET WAT U ZOCHT? BEKIJK OOK ONDERSTAANDE ALTERNATIEVEN:


  Bekijk alle reizen naar Caribisch gebied
  Bekijk alle reizen van Holland America Line naar Caribisch gebied
  Bekijk alle reizen van Holland America Line

  KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

  Waar wilt u heen?

  Facebook

  Volg ons op Facebook voor exclusieve foto's, aanbiedingen en reiservaringen!

  Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (35)

  Blijf op de hoogte

  Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

  Cruise naar het Oostelijk Caraïbisch gebied met Holland America Line (36)

  Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

  Bestel de folder

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Van Hayes

  Last Updated: 04/07/2023

  Views: 6259

  Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

  Reviews: 81% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Van Hayes

  Birthday: 1994-06-07

  Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

  Phone: +512425013758

  Job: National Farming Director

  Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

  Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.