Top of the Rock Tickets (2023)

Van de vele uitkijkpunten in New York is het Rockefeller Center ongetwijfeld een van de meest bezochte. Hier leest u hoe u aan kaartjes voor de Top of the Rock komt en van het beste uitzicht over Manhattan kunt genieten.

Top of the Rock Tickets (1)

Isabel Catalán

11 minuten lezen

Top of the Rock Tickets (2)

Uitzicht vanaf de top van de rots | ©Hellotickets

De ziel van New York ligt in de wolkenkrabbers die de skyline vormen. Het van bovenaf zien biedt een uniek en opwindend uitzicht op de stad. Het is echt indrukwekkend om daarboven te zijn en het gevoel te hebben dat de tijd voor je ogen stilstaat.

De Top of the Rock is een van de meest bezochte toeristische attracties in de Big Apple, dus ik raad u aan uw kaartjes van tevoren te kopen om lange rijen bij de kassa te vermijden. Een andere mogelijkheid is om een New York Pass te kopen waarbij de Top of the Rock is inbegrepen.

De beste optie

Top of the Rock Tickets (3)

(Video) Top of the Rock Observation Deck (Tickets and Visitor Tips)

New York Top of the Rock observatiedektickets

Beklim het Top of the Rock observatiedek voor de beste prijs

Perfect als u wilt genieten van de skyline van Manhattan vanaf de top van het Rockefeller Center. Koop uw ticket vooraf en online om in de rij bij de kassa te staan.

De beroemdste wolkenkrabber van allemaal is ongetwijfeld de Top of the Rock in het Rockefeller Center. Voor mij is het degene met het beste uitzicht en degene die het meest wordt aanbevolen door reizigers. U hebt niet alleen het beste panoramische uitzicht over New York, maar u kunt ook Central Park en Manhattan in al zijn pracht zien. Met dit ticket voor de Top of the Rock kunt u de drie observatiedekken op de 67e, 69e en 70e verdieping bezoeken om de fabelachtige skyline van New York te zien.

Waarom ik deze optie kies: Het grote voordeel van dit ticket is naar mijn mening dat het een flexibel schema biedt, d.w.z. dat de bezoektijd niet beperkt is tot de oorspronkelijk gekozen datum, maar dat u het kunt plannen naargelang de weersomstandigheden van de dag. Als de activiteit om weersredenen niet op de gekozen datum kan plaatsvinden, zal bovendien een andere datum en een ander tijdstip worden voorgesteld.

Aanrader als... u uw ticket op voorhand wilt vastleggen maar niet wilt afzien van de flexibiliteit om naar boven te gaan en het bezoek af te leggen op het tijdstip dat u het beste schikt.

Top of the Rock ticketprijzen

Top of the Rock Tickets (4)

Je kunt een kaartje voor de Top of the Rock krijgen voor iets meer dan 35 euro (standaard ticket voor volwassenen) als je van tevoren online boekt bij Hellotickets. Met dit ticket heb je toegang tot de verbazingwekkende Top of the Rock-observatoria en, wat nog belangrijker is, je kunt de eindeloze rijen bij de kassa's overslaan. Als u uw reisbudget aan het organiseren bent, bekijk dan alle soorten en prijzen van tickets om naar de Top of the Rock te gaan.

Prijzen aan de kassa volgens type ticket

 • Volwassenen $38
 • Senioren (62+) $36
 • Kinderen (6-12 jaar) $32
 • Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis

Waar is Top of the Rock en hoe kom je er?

Top of the Rock Tickets (5)

The Top of the Rock is gevestigd op 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112. Het is bereikbaar met de metro, het dichtstbijzijnde station is 47th-50th Street Rockefeller Center (B, D, F en M). De ingang van de Top of the Rock is aan 50th Street, tussen 5th en 6th Avenue. Maar dankzij de centrale ligging kunt u er zelfs te voet of met de bus komen. Hier is hoe je bij de Top of the Rock komt, waar je ook bent.

Top of the Rock openingstijden

Top of the Rock Tickets (6)

Open van 11.00 tot 19.00 uur , elke dag van de week. De eerste lift gaat om 11 uur 's ochtends naar boven en de laatste lift om 18.10 uur. De openingstijden kunnen op feestdagen veranderen, dus ik raad je aan dit artikel over de openingstijden van Top of the Rock te bekijken om er zeker van te zijn dat het observatiedek open is op de dag en het tijdstip dat jij wilt bezoeken.

(Video) Top of the Rock - NYC Tourist Trap or Must Visit? (New York Attraction Review)

Hoe kom ik in het gebouw om naar de Top of the Rock te gaan?

Top of the Rock Tickets (7)

De hoofdingang van Rockefeller Center's Top of the Rock bevindt zich op 50th Street tussen 5th en 6th Avenue, gemarkeerd Top of the Rock - Observation Deck met een groot tapijt dat de ingang aangeeft.

Of u nu uw ticket of een toeristenkaart met toegang tot het observatiedek online hebt gekocht, u moet naar de kassa's gaan om het door het personeel te laten omwisselen voor een origineel ticket. Eenmaal daar aangekomen zult u zien dat er twee rijen zijn, één voor bezoekers die niet van tevoren kaartjes hebben gekocht en geen New York Pass hebben, en een snellere rij voor degenen die dat wel hebben gedaan.

Het Top of The Rock observatiedek bevindt zich op een hoogte van 260 meter op de top van het 30 Rockefeller Plaza gebouw, tussen de 67e en 70e verdieping. Naast het observatorium herbergt het ook kantoren en het hoofdkwartier van het televisienetwerk NBC, waarvan de winkel zich op de begane grond bevindt. Een bezoek aan de Top of the Rock is meer dan alleen maar een lift naar het observatiedek nemen om de skyline van New York te zien, het is een veel completere en verbazingwekkendere ervaring.

De Lobby

Het begint in de Grand Atrium Lobby waar u de fantastische Joie Chandelier kunt zien, een kroonluchter van Swarovski-kristal gemaakt door Michael Hammers voor de heropening van de "Top of The Rock" in 2005 nadat deze decennia lang gesloten was geweest.

Wat is de beste tijd om naar de Top of the Rock te gaan?

Top of the Rock Tickets (8)

Het uitzicht is sensationeel op elk moment van de dag. Velen geven de voorkeur aan een bezoek bij zonsondergang om de zon onder te zien gaan terwijl de stad zich geleidelijk vult met licht - het is een magisch gevoel!

Het is echter ook de drukste tijd van de dag en er is een extra toegangsprijs van $10, dus als u op een intiemere manier van de ervaring wilt genieten en geld wilt besparen, kunt u het beste vroeg in de ochtend tot in de middag gaan. De Top of the Rock bijna voor jezelf hebben is een echte traktatie. Als u nog twijfelt, kunt u hier meer lezen over de beste tijd om Top of the Rock te beklimmen.

Hoe lang duurt het om de Top of the Rock te zien?

Top of the Rock Tickets (9)

Normaal duurt het bezoek ongeveer 2 uur, maar eenmaal op de top is er geen tijdslimiet, zodat u kunt blijven en zoveel foto's kunt nemen als u wilt.

Het interieur vertoont

Top of the Rock Tickets (10)

Naast het fabelachtige uitzicht over New York heeft de Top of the Rock veel te bieden, vanaf het eerste moment dat u voet in het gebouw zet. De liften, de Lobby, de tentoonstellingen binnen... Mis niet wat er allemaal te zien en te doen is op de Top of the Rock.

In de Mezzanine Exhibit is er bijvoorbeeld een interessante tentoonstelling over de Rockefeller familie, het Rockefeller Center en het observatiedek zelf. Alle tentoongestelde informatie is zeer interessant, maar wist u dat de iconische foto "Lunch boven op een wolkenkrabber" hier werd genomen? Misschien zegt de titel u niets, maar u herinnert zich vast wel het beeld van een groep werknemers die lunchen op een stalen balk die 260 meter boven de grond hangt, meer bepaald op de 69e verdieping van 30 Rock.

(Video) How to Buy Tickets for the Top of the Rock Observation Deck | In Love With New York

Als je naar de Top of the Rock gaat, kun je deze foto ook namaken, want bij de ingang nemen ze een foto waarmee ze erin slagen de originele foto digitaal na te bootsen, maar dit is niet inbegrepen in de prijs van het ticket.

De liften in het gebouw

Top of the Rock Tickets (11)

Nu is het tijd om naar de Top of the Rock te gaan. Daartoe moet u in een van de vier Sky Shuttles stappen, ultramoderne liften die u in minder dan een minuut de 200 meter naar de 67e verdieping brengen. Wanneer de liftdeuren sluiten, gaan de lichten uit en wordt een korte maar vermakelijke video geprojecteerd op het dak van de lift.

Het observatorium op de 67e verdieping

Top of the Rock Tickets (12)

Deze verdieping is bijna volledig afgesloten, maar de ramen en terrassen in de open lucht bieden een geweldig uitzicht. Er is hier ook een cadeauwinkel, en een paar merkwaardige attracties zoals de Breezeway-kamer met LED-lampjes die bewegen als je voorbij loopt, en de Radiance Wall, een ander werk van kunstenaar Michael Hammers.

Maak van de gelegenheid gebruik om een paar foto's te nemen, maar spaar uw batterijen, want het mooie is iets hogerop. Kijk uit naar de roltrappen die naar de bovenste verdieping leiden.

Het observatorium op de 69e verdieping

Top of the Rock Tickets (13)

Op deze verdieping bevindt zich een openluchtobservatiedek waar u door 360-graden glas kunt genieten van de skyline van New York. Van hieruit krijgt u een idee van hoe ongelooflijk hoog deze wolkenkrabbers zijn en kunt u zowel naar het noorden (Harlem, Central Park, enz.) als naar het zuiden van de stad kijken (Midtown, het Financial District, enz.).

Maar er is meer! De laatste halte bij de Top of the Rock is een verdieping hoger na het beklimmen van de laatste trap.

Het observatorium op de 70e verdieping

Top of the Rock Tickets (14)

Deze vloer is de kers op de taart. Zonder glas of andere belemmeringen voor het uitzicht, geeft dit platform je het gevoel dat je op de top van de wereld staat: alles lijkt immens en klein tegelijk. Absoluut geweldig.

(Video) blink-182 - The Rock Show

Waar te eten in de buurt van de Top of the Rock

Als de klim naar het beste uitzichtpunt van New York je hongerig maakt, geen nood: hoe laat het ook is, je vindt altijd een goede plek om te eten in de buurt van de Top of the Rock. Gelegen in het hart van Manhattan, is het gemakkelijk om verfijnde restaurants, fastfoodstands, gezonde menu's en snacks te vinden.

Profiteer van het feit dat u in de buurt bent om uw batterijen op te laden en uw wandeling door Midtown met een volle maag voort te zetten.

Het Rockefeller Center leren kennen: een stukje geschiedenis

Top of the Rock Tickets (15)

De Top of the Rock is gevestigd in het Rockefeller Center, een enorm complex van 19 gebouwen in het centrum van New York dat zich uitstrekt over verschillende blokken tussen 5th Ave en 6th Ave. De bouw ervan dateert uit de tijd van de Grote Depressie, toen John D. Rockefeller Junior het centrum van New York nieuw leven wilde inblazen door er het grootste plein van New York aan te leggen. Zijn aanvankelijke plannen vielen echter samen met de krach van 1929, waardoor veel investeerders zich terugtrokken.

De Rockefellers werden alleen gelaten met het project en ondanks deze tegenslag verlegden zij het naar de bouw van een enorm art deco winkel- en kantorencomplex in het hart van Manhattan, dat tussen 1930 en 1937, een zeer moeilijke tijd, meer dan 40.000 arbeiders in dienst had. Vandaag de dag is het een symbool van New York geworden en de faciliteiten omvatten onder andere restaurants, bars, winkels, kantoren, theaters, televisiestudio's en het Top of the Rock observatiedek.

Rockefeller Center met Kerstmis

Als er één tijd van het jaar is waarin dit bezoek bijzonder interessant is, dan is het wel Kerstmis. Als u het geluk hebt om met Kerstmis naar New York te reizen, moet u zeker het Rockefeller Center bezoeken. Waarom? Voor zijn prachtige boom, zijn schaatsbaan, zijn ongelooflijke versieringen en als je geluk hebt, het uitzicht op besneeuwd Manhattan. Maar dit is slechts een voorproefje van wat u te wachten staat en wat u kunt doen in het Rockefeller Center met Kerstmis.

New York City Sightseeing Cards met een beklimming van de Top of the Rock

Top of the Rock Tickets (16)

Om het meeste uit uw reis naar New York te halen, kunt u een toeristenkaart kopen die u toegang geeft tot de belangrijkste musea, monumenten en bezienswaardigheden in de Stad van de Wolkenkrabbers. Het kopen van zo'n pas heeft verschillende voordelen, maar het belangrijkste is dat u geld en tijd bespaart doordat u niet voor elke plaats die u bezoekt afzonderlijke kaartjes hoeft te kopen. De New York City Sightseeing Passes met toegang tot de Top of the Rock zijn:

 • New York City Pass
 • New York CityPASS
 • New York Explorer Pass
 • New York Sightseeing Pass

Maar welke te kiezen?

Het lijkt misschien de hamvraag, maar het belangrijkste om in gedachten te houden is dat er twee soorten New York Passes zijn: op basis van het aantal attracties en op basis van het aantal dagen. Het vinden van de perfecte pas hangt af van het soort reis dat u in New York gaat maken en van uw budget. In mijn handige gids voor toeristenpassen in New York help ik je de pas te kiezen die het best bij je past - kijk maar!

Andere interessante wolkenkrabbers in New York

Top of the Rock Tickets (17)

Als u de stad van bovenaf wilt bekijken, hebt u geluk, want New York biedt tal van mogelijkheden voor zowel bezoekers als inwoners van de stad. Lees zeker ook mijn artikels over Het Empire State Building beklimmen, NYC One World Observatory tickets: hoe koop je ze, toeristenpassen waar ze bij inbegrepen zijn, enz., The Edge New York tickets: mogelijkheden, hoe ze te kopen, openingstijden, enz. y The Vessel New York tickets: mogelijkheden en hoe ze te kopen om je hoogtevrees te testen.

Ik heb begrepen dat een van de meest voorkomende twijfels bij het organiseren van een beklimming van een van de wolkenkrabbers van Manhattan is wat beter is, de Top of the Rock of het mythische Empire State Building beklimmen. Niemand kan voor u beslissen, maar wij kunnen u wel helpen: met deze vergelijking tussen het beklimmen van de Empire State en de Top of the Rock hoop ik enkele van uw twijfels weg te nemen.

(Video) The Rock’s funniest moments: WWE Playlist

En als u op zoek bent naar iets meer innovatiefs, kunt u een kijkje nemen bij de nieuwste aanwinst voor de skyline van Manhattan: het ongelooflijke SUMMIT observatiedek, dat in oktober 2021 wordt geopend.

 • Empire State Building
 • Vanaf € 46
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 86
 • Uitzicht: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue en van ver One World Building
 • Locatie: Midtown Manhattan
 • Boek nu
 • Top of the Rock
 • Vanaf € 42
 • Observatorium: open lucht
 • Verdieping: 70
 • Uitzicht: Empire State Building, Central Park en vanuit de verte One World Building
 • Locatie: Midtown Manhattan
 • Boek nu
 • One World Observatory
 • Vanaf € 47
 • Observatorium: Binnen
 • Verdieping: 102
 • Uitzicht: Wall Street, Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en van veraf Empire State Building
 • Plaats: Zuid Manhattan
 • Boek nu
 • De Rand
 • Vanaf € 40
 • Observatorium: open lucht en glazen vloer
 • Verdieping: 110
 • Uitzicht: Empire State, Midtown en van ver One World Building
 • Plaats: Manhattan West
 • Boek nu

FAQs

How long should I allow for Top of the Rock? ›

Guests can stay on the observation decks as long as they like during operating hours. On average, people spend about 45 minutes to an hour at Top of the Rock.

Should I buy tickets in advance for Top of the Rock? ›

Should I reserve Top of the Rock tickets in advance? Yes! Tickets for the Top of the Rock Observation Deck are timed so you can choose to pick the perfect time for your visit. This ticket is ideal as you get to skip the ticket lines (for purchase and redemption) and head straight to the top.

Do you have to wait in line for Top of the Rock? ›

Queue Time. During peak visiting hours, expect to wait between 45 minutes and an hour to reach the top of the attraction. You will wait to buy tickets for your entry time and for security and elevators.

Is Express Pass worth it at Top of the Rock? ›

A must do if you are in town. Fantastic view of NY. You get the best view of Manhattan from here and a full 360 degree of the NY skyline. We paid extra to do the VIP tour which was well worth it...

Can I bring a backpack to the Top of the Rock? ›

Yes, you are allowed to bring a bag to the Top of the Rock.

What floor is best for Top of the Rock? ›

Unparalleled 360-degree views, 70th floor, right in the center of Manhattan, this is the famous Top of the Rock Observation Deck at Rockefeller Center in New York.

Do tickets get cheaper closer to the date? ›

Timing plays an important part. Specifically, plane tickets usually don't get cheaper closer to the departure date. Instead, flights tend to be the most inexpensive when you book between four months and three weeks before your departure date. According to CheapAir.com, you can expect rates to go up after that period.

Is it cheaper to buy tickets the day before? ›

The day before, or the day of, an event is when you'll likely to find the cheapest concert tickets. This is especially true if an artist is struggling to sell concert tickets. It's not common but it does happen.

Is it best to buy tickets right before game? ›

It actually pays to wait. It might seem counterintuitive, but you're generally not going to get a cheaper ticket by buying early. That's just not how the laws of supply and demand work. “You'll spend a little less the closer you get to the show,” Erskine says.

How do you skip the line on Top of the Rock? ›

TIP: If you want to avoid getting a timed ticket, you can also get a flexible date ticket which allows you to cancel up to 24 hours before your date of choice. This skip-the-line admission ticket will allow you to visit at any time within one month of the date listed.

Can you see the Rockefeller tree from Top of the Rock? ›

Rockefeller center tree is between 49th and 5th east of 6th. However, you should be to see the tree from Top of the Rock. You can see the Chrysler building, the World Trade Center and the Statue of Liberty from Empire State.

Is Top of the Rock observation deck worth it? ›

Travelers say the Top of the Rock offers some of the best views of Manhattan and say the experience is worth every penny. Visitors recommend booking the Rock Pass ticket that includes a tour of the building and observation deck access.

What is the express pass discount at Top of the Rock? ›

1. Express Pass ticket price. Pay a little more, about $60 for the Express Pass, and you'll get skip-the-line access and priority elevator access to the observation deck as well as a 20% discount at the Top of the Rock souvenir store.

What is better Top of the Rock or Empire State Building? ›

Both attractions offer a unique experience and are extremely popular, but the biggest difference is probably the view from the observation decks. So if you have to choose just one to visit, go based on the view you prefer to get. If you're more interested in seeing the Empire State Building, go to Top of the Rock.

Is it cold on Top of the Rock? ›

It can be very cold and windy

The Top of the Rock is an outdoor observatory and as such, it can get very cold and windy. Make sure to dress appropriately and to have a jacket with you, even in summer. If you are visiting in winter, it will be much colder than in the street (and we all know it can be very cold in NYC!)

Does the Rock Use a fanny pack? ›

Recommended. Johnson also defended his fanny pack look, claiming that all wrestlers wore the accessory at the time. “The funny thing about the fanny pack is, in the world of pro-wrestling in the 90s, everyone had a fanny pack,” he said. “All wrestlers had a fanny pack, all of them.

Can you bring camera to Top of the Rock? ›

Since you're not allowed to use tripods the very top floor has flat cement edges you can rest your camera on for long exposures. In the photo above you can see the glass walls around the 2nd floor. You can also put your camera or phone between the glass to get a view without glare.

How long does it take to do house on the rock? ›

We recommend that you allow at least 3 to 3 1/2 hours for the Ultimate Experience Admission. The last Ultimate Experience Admission is sold at 3:00 pm.

How long does it take to visit Rockefeller Center? ›

The tour is about an hour.

How much time do you need to see Central Park? ›

Action Tour Guide's self-guided Central Park Walking Tour takes about three hours from start to finish but can be completed at your own pace. You can even take the whole day to explore the park — you definitely won't want to walk right through.

Videos

1. Top of the Rock Observation Deck - New York City
(Viator Travel)
2. The Rock’s 25 greatest moments: WWE Top 10 Special Edition, Nov. 4, 2021
(WWE)
3. Dubstep Santa (Top of the Rock Tuition Christmas Showcase 2022)
(Ab Mc)
4. Visit to Top of the Rock observation desk in New York City
(Inspired by)
5. FULL MATCH - The Rock vs. John Cena: WrestleMania XXVIII
(WWE)
6. The Rock's Greatest Catchphrases | Wrestling Flashback
(Wrestling Flashback)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 03/15/2023

Views: 5260

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.